Vi besöker Phi Phi Viewpoint och Oscar träffar Nancy

Utsikt från Phi Phi Viewpoint
Vi befinner oss på Phi Phi Island i Thailand. Vi bor fint på hotell Phi Phi Cabana. Vi har sett att de kan ordna med babysitting  här på hotellet. Så det har vi fixat.

Idag klockan 11:00 kom Nancy till vårt rum. Hon ska ta hand om Oscar i två timmar. 

Anledningen är att Janne och jag vill ta oss upp till Phi Phi View Point. För att komma dit behöver man gå en massa trappor eller så går man upptrampade vägar genom skogen. 

Oavsett vilken av vägarna vi väljer så är det stökigt att ha paraplyvagnen med oss. Visst kan vi väl bära upp honom men även det har vi valt bort. Vi lämnar Oscar till Nancy i två timmar och hon har paraplyvagnen och får gå omkring på hela hotellområdet. 

Janne och jag tar vägen genom skogen för att komma upp till View Point. Att vi väljer skogen beror på att när vi startar så vet vi inte att trapporna finns. Hade vi vetat det kanske vi hade valt de men inte heller trapporna så ut att vara en lätt match. Vägen vi valde var rätt kämpig men det var värt besväret.

När man kommit upp har man fin utsikt över hela ön. Härifrån ser man också hur smalt det är mellan de två vikarna. Har man möjlighet så ska man nog ta sig upp hit och titta ut över landskapet. Det är rätt fint det man ser. Det finns inte mycket annat att göra här uppe än att studera utsikten. 

Janne och jag vid Viewpoint

Jag skriver vykort vid Viewpoint

Vi har fått med oss vykort som vi köpt upp på toppen så vi sätter oss på berget och skriver hem. När vi gjort det och tagit de foton vi vill så går vi nedåt igen. Nu tar vi en annan väg och det är nu vi upptäcker att det finns trappor. Så vi går trapporna nedåt. 

Cirka två timmar efter att vi lämnat Oscar är vi tillbaka på hotellet. Nancy berättar att det gått bra men att hon varit orolig för att han skulle börja gråta. Vi får veta att Oscar har inte gråtit någonting, "Okkas didn´t cry". 

Vad som är roligt med "Okkas didn´t cry" är att vi förstod ganska snart att Nancy gått omkring med honom på området och pratat med personalen. Efter att han varit med Nancy i två timmar så visste alla vem han var.

Fönsterbord på Amico´s

Oscar och Nancy

Var vi än gick på hotellet så visste personalen att han hette "Okkas" och "Okkas don´t cry". Det blev på så sätt riktigt roligt att vi lämnat ifrån oss honom en stund. "Okkas" själv verkade också uppskatta att alla pratade med honom. Han bara skrattade.  

Efter det äventyret på Viewpoint och för Oscar att träffa Nancy blir det lunch på Amico´s. Här har vi suttit någon gång varenda dag här på ön. Även här känner de Oscar och busar med honom. De ställer upp hans hår i en tuppkam och kallar honom Beckham Boy, så även idag. 

Nu har vi sovit på Phi Phi Island i fyra nätter och har en natt kvar. I morgon ska vi lämna Phi Phi Island men vad vi inte vet ännu är att vi kommer att komma tillbaka ganska snart, redan om några veckor. Innan dess börjar vi med att åka till Koh Lanta. 

Här fortsätter resan med Jannes dyk på Phi Phi Island