När Janne har dykt stannar vi på Cozumel

Vi väntar på katamaranen
Vi befinner oss på charterresa i Playa del Carmen. 

Idag har vi bestämt oss för att ta oss till ön Cozumel med katamaranen. Janne ville dyka så han bokade dyk redan i Playa del Carmen innan vi åkte över. Det hade han inte behövt göra. När vi steg i land på Cozumel i staden San Miguel - så är hela bryggan full av folk som ska sälja dyk-/snorkelutflykter.

Vi tog oss till Playa Corona för därifrån skulle Jannes dyk utgå. Susanne stannade i land och snorklade. Playa Corona var ingen strand men här fanns en dykfirma och en restaurang. Det gick i alla fall alldeles utmärkt att snorkla här om man inte har alltför stor krav. Man behövde bara gå i vattnet så fanns det något att titta på. 

Monument på Cozumel
Corona efter sina dyk på Cozumel

När Janne kom tillbaka tog vi oss tillbaka till staden San Miquel, åt lunch på Casa Dennis och drack några Corona. Sen tog vi en promenad genom staden, tittade lite och shoppar något smycke och en t-shirt till mej. Vi stannar till på ytterligare en bar nere vid hamnen i väntan på att katamaranen ska gå tillbaka till Playa del Carmen. 

Jannes dyk har varit jättebra, och har ett eget inlägg under Janne. Utflykten till Cozumel har varit trevlig. Kul att ha varit där också. Nu är det bara katamaranen tillbaka till fastlandet kvar. Som kuriosa kan nämnas att katamaranen är riktigt stor, den är modern och jättefin. 

Janne på katamaranen
Framför katamaranen

Det har inte blivit många bilder tagna idag av någon anledning I morgon fortsätter äventyren och vi får foto lite mer då. Vi ska besöka Chitchen Itza. 

Här fortsätter resan