En rätt trevlig vecka i Hurghada trots allt

Janne sista dagen utanför vårt hus
Idag ska vi resa hem till Sverige igen. Vi har haft en trevlig vecka på Magawish här i Hurghada men ärligt talat så är det mer exotiskt att besöka Hötorgshallen i Stockholm än att bo på Magawish. 

Eftersom vi haft halvpension så har vi inte lämnat Magawish särskilt ofta.

Sista kvällen gjorde vi vårt andra besök i Hurghada - Hurghada Downtown. Ett område, en basar, full av affärer. Sådant tycker vi alltid om men vi tycker mindre om är att man inte kan "bara titta". Alla vill sälja och det resulterar i att vi går därifrån om det inte är tillräckligt intressant, med andra ord, så gör vi inga onödiga spontanköp. 

Jag äter schwarma vid poolen
Janne vid poolen som var kall

Vi borde ha besökt Hurghada lite oftare. Troligen fanns det mer intressant att titta på där än bara AKA-pyramiden och basaren. Vi vet att det finns hotell som har korallrev utanför men vi lyckades aldrig få veta på vilket hotell det i så fall skulle ha varit. Det kan vara ett tips så slipper man åka utflykt för att kunna få bra snorkling. 

Vi tyckte det var kallt i Hurghada men trots kylan och de "guldbruna ögonen" och alla svenskar på hotellet så har vi haft en lugn och skön semester. Vi har ätit av buffeérna så att vi ibland rullat därifrån. 

Restaurangen vid poolen
Solnedgång över öknen från vårt rum

Det är roligt att ha varit i Hurghada men det är inte så troligt att vi reser tillbaka dit. Den absolut störta behållningen av resan var den utflykt vi gjorde till Luxor och för Jannes del så klart dykningen.