Shoppingdag i Bangkok innan hemfärd

Ett helt varuhus med bara dataprylar

Vi vaknar upp på Central Hotel i Bangkok. Vår resa startade den 20 augusti 2000 och idag har vi kommit till sista dagen på den här resan. I kväll ska vi resa hem till Sverige igen.

Igår gjorde vi Bangkok genom att titta på ett enormt fint Grand Palace, åka en sightseeingbåt på floden och så tittade vi på Wat Po med en liggande Buddah. Idag har vi bestämt oss för att vi har en shoppingdag. Inte för att vi ska köpa så mycket utan mer se oss omkring om vad som går att köpa.

Vi börjar med att ta taxi till Phetburi Road/Ratchadamri Road.  Anledningen till platsen var att här skulle vi kunna hitta båda lyx och billigt på samma plats. Här finns hur många shoppingstånd som helst längs gatorna. Här finns också ett helt varuhus med bara dataprylar och här på gatan ligger även World Trade Center.

Vi köpte ändå med oss lite krafs från Bangkok. Det blev sex CD-skrivor, dataprogrammet Dreamweaver, och en trådlös mus, allt inköp i datavaruhuset. Det blev lite andra småsaker också från gatustånden. 


Vår sista lunch i Bangkok åt vi på McDonalds vid World Trade Center och efter lunchen tog vi vår sista thailändska öl, Singha, på torget utanför World Trade. Efter det tog vi taxi tillbaka till vårt hotell. Vi hade fått behålla rummet någon timme extra. Vi packade det sista och tog oss sedan till flygplatsen.

Gatan utanför
World Trade Center
Sista lunchen på McDonalds
i World Trade Center

Klockan 00.50 lyfter vi med Thail Airways för att åka hem till Stockholm Arlanda. 

Vår resa till Thailand har varit jättebra trots en regnig start på västra sidan av Thailand. Vi har tyckt om att vara i Bangkok även om vi tycker att staden är väldigt stor. Efter två dagar i Bangkok kunde vi aldrig säga att "här har jag varit förut". Vi kände aldrig igen oss någonstans. Vi tyckte ganska bra om Thailand och kommer säkert att åka tillbaka någon gång.